https://www.traditionrolex.com/36
Naše doporučení pro Šumavu - nejlepší hovězí maso | Milano Brno
https://www.traditionrolex.com/36
  Košík je prázdný / 0 Kč

Naše doporučení pro Šumavu - nejlepší hovězí maso

Ještě se na chvíli musíme nostalgicky vrátit do minulých svátečních týdnů, které jsme s rodinou trávili na Šumavě. Našli jsme tam gastronomické zajímavosti, o které bychom se s vámi rádi podělili.

Naše doporučení pro Šumavu - nejlepší hovězí maso

Hospůdka u Štěpána

 

Tuto restauraci si možná pamatujete z pořadu se Zdeňkem Pohlreichem.  Hospůdku vedl  pracovitý Štěpán a jeho milá žena Zdenička. Z malé, neznámé a nevýrazné hospůdky se rázem stala nejnavštěvovanější restaurace. Na rezervaci se čeká třeba i několik týdnů. Trávili jsme vánoční svátky ve vesničce Petrovice, tak jsme ani my nemohli návštěvu vynechat. A protože jsme zvídaví a jedno jídlo by nám nestačilo, tak jsme měli možnost během téměř celého odpoledne ochutnat to nejlepší, co hospůdka nabízí, včetně aktuálních bizoních specialit. Květina si nejvíce pochutnala na tataráčku z bizoního masa a Milano ocenil hovězí žebra a taky netradiční sorbet z piva(pivní zmrzlinu)!

Sympaťák a šéfkuchař Jan Beneš má za sebou mnohé gastronomické úspěchy. Během naší návštěvy nám věnoval svůj čas a menu náležitě představil. Nakonec jen řekl:„my jen vaříme jednoduchá jídla z kvalitních surovin a tak by to mělo být všude“. Jak prosté, že?

Při odchodu jsme viděli nevýraznou postavu, která připravovala oheň ve venkovních kotlících, které zpříjemňovali a dekorovali zasněženou cestu kolemjdoucích. Příjemné poznání, že tuto práci pro své hosty připravoval sám pan majitel.

Líbí se nám, že Štěpán a Zdenička mají stále svoji malou hospůdku. Udržují a posouvají kvalitu stále výš. Sdílíme stejné hodnoty ohledně kvality jídel a rodinného podnikání. Fandíme jim.

http://www.biofarmavojetice.cz/

 

 

 

 

 

Vloženo Od