Košík je prázdný / 0 Kč

Limoncello si můžete vyrobit i doma - je to tak jednoduché

Zachutnal vám italský citrónový likér. Víte, že je neuvěřitelně jednoduchý na výrobu. Avšak má to jeden háček.

Limoncello si můžete vyrobit i doma - je to tak jednoduché

Proč si vyrobit vlastní likér?

Je to tak jednoduché, až vás to překvapí. My jsme ho například věnovali jako dárek nebo vzali s sebou na dovolenou jako perfektní zpestření nekonečně nudného sortimentu alkoholických nápojů, které používáme stále dokola. Také jsme limoncello používali jako základ míchaného drinku s ledovým espressem a smetanou. Všechno mělo mega úspěch!

Má to však háček..

Avšak jedna věc je naprosto zásadní a nejdůležitější. A to je kvalita citrónů. Musíte mít štěstí a sehnat ty nejlepší. Vždy používáme citróny v biokvalitě a chemicky neošetřené. Mimochodem, vůbec nejlepší by byly citróny z jihoitalského pobřeží Amalfi. Právě z této úžasné a slunné části itálie dováží citróny i česká marmeládová královna Blanka Milfajtová. A to je potom chuť!

Jak na to?

Jednoduše vezmete citróny a okrájíte jejich kůru. Pozor na bílé hořké části! Ponoříte je do alkoholu a cukrového sirupu (cukru a vody) a necháme několik dní louhovat. Za deset dní až měsíc a slijeme. Ale tak dlouho to vlastně nikdy nevydržíme. Zkuste to!

  • 6 – 7 velkých bio citrónů
  • 1 litr čistého 80% alkoholu nebo vodky
  • 5 hrnků (1250ml) vody
  • 3 hrnky (700gr) cukru

Recept ze skvělého: http://theitaliandishblog.com

Napište nám, jestli jste ho vyzkoušeli a jaký úspěch měl tento likér u vás doma.

 

Vloženo Od