https://www.traditionrolex.com/36
Jsme pyšní na náš medovo-hořčicový dressing | Milano Brno
https://www.traditionrolex.com/36
  Košík je prázdný / 0 Kč

Jsme pyšní na náš medovo-hořčicový dressing

Často se nás ptáte, jak vlastně děláme ten medovo-hořčicový dressing. Máme pro vás recept a ještě historku o vzniku této dobroty.

Jsme pyšní na náš medovo-hořčicový dressing

Tento dressing nám dal trochu zabrat. Pečlivě jsme ho zamíchali, ale on se nám stále rozděloval na dvě vrstvy a i při velmi, velmi důkladném míchání se k našemu údivu vydělily opět dvě vrstvy (vrstva oleje a vrstva medu s hořčicí). A tak jsme míchali a míchali až do druhého dne, kdy nás navštívil rodinný přítel. Velmi dobře nám poradil a my jsme konečně našli ten správný poměr ingrediencí.

Tu pikantní chuť zajišťuje dijonská hořčice, která je známá svou pikantní ostrou příchutí, někdy až silně pálivou. Je vyráběna z hnědého nebo černého hořčičného semene, bílého vína, grapefruitového moštu a další směsi koření.

Medovo-hořčicový dressing najdete u Milano salátu a často se objevuje i u týdenních specialit. Pokud ho dáváme k jídlum s lososem, tak do něj přidáváme kopr a pokud s masem, tak hrubozrnnou hořčici.

Recept:

  • 90 g medu
  • 8 g citrónové šťávy
  • 4 g soli
  • 60 g dijonské hořčice
  • 1 dcl slunečnicového oleje
  • Petržel/kopr

Smícháme všechny ingredience, kromě oleje. Ten postupně přiléváme a mícháme a mícháme..

Vloženo Od