https://www.traditionrolex.com/36
Pohádka o neslušných těstovinách Puttanesca + recept | Milano Brno
https://www.traditionrolex.com/36
  Košík je prázdný / 0 Kč

Pohádka o neslušných těstovinách Puttanesca + recept

Než si povíme pohádku, tak si řekneme, co ta puttanesca vlastně znamená. Hm... jak to říct slušně... Puttana znamená v italštině.... lehká děva..trefných českých ekvivalentů vás jistě napadá spoustu. Ale my zůstaneme u tohoto.

Pohádka o neslušných těstovinách Puttanesca  + recept

A protože jsou to opravdu oblíbené těstoviny, tak si řekneme slušnou/neslušnou pohádku o tom, jak vznikly.

Bylo nebylo. Kdysi v 50. letech byl na Ischii jeden velmi slavný nevěstinec a v tom nevěstinci byl široko daleko známý hostinec. Jednoho dne, těsně před zavíračkou, si najednou nějací zákazníci vzpomněli, že mají hlad. Avšak majitel bezradně krčil rameny, protože v kuchyni už neměl skoro žádné ingredience. Hosté však byli neústupní a hladoví a tak křikli na hospodského, ať jim udělá nějakou "puttanatu". V překladu se jedná o "hovadinu" nebo "kravinu".  A tak vzal majitel zbytky, které v kuchyni našel, smíchal všechno dohromady a bylo to. A všichni tam spokojeně jedli, dokud se nepřejedli. No a to byla krátká pohádka, jak vznikla pasta alla putanesca..

Doufám, že se vám pohádka líbila a teď už zvednout telefony a objednávat.

 

PS: Puttana! Tak tohle slovo volá Milan, když se rozčílí...

 

Pokud si budete chtít udělat omáčku doma, tak potřebujete:

 

  • 4 ančovičky
  • 2 lžíce Capari
  • 4 lžíce černých oliv
  • 4 stroužky česneku
  • hrst nasekané petrželové natě
  • 1dcl bílého vína
  • 400g Cherry rajčat (nebo Sugo pomodor)
  • 4 feferonky


Do pánve s olivovým olejem vhodíme rukou zmáčknutý česnek, ančovičky, které rukou natrháme na kousky, capari a nakrájené olivy. Po chvilce ochutíme nakrájenou feferonkou a necháme pár minut restovat, aby se spojily všechny chutě. Odstraníme česnek, přilijeme bílé víno a zatím si nakrájíme rajčátka na půlky. Jakmile z vína vyprchá alkohol (cca za 5min restování), můžeme přidat rajčata. Nakonec smícháme s těstovinami a můžeme spolu s bazalkou a petrželkou podávat.

 

Vloženo Od